Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 17. 10:57, kedd | Helyi
Forrás: mti.hu

A magyar kultúra napját ünneplik Szombathelyen vasárnap este

A magyar kultúra napját ünneplik Szombathelyen vasárnap este

Díjátadó gálával az ExperiDance Production Ezeregy év című bemutatójával, ünneplik a magyar kultúra napját Szombathelyen az AGORA Kulturális Központ szervezésében.

A minden évben megrendezendő díjátadón, az adott év azon a szakembereit részesítik elismerésben, akik Szombathely kulturális életében kiemelkedő munkát végeztek.

Az idei ünnepi gálaműsor főattrakciója az ExperiDance társulat produkciója lesz, amely 21 táncképben mutatja be a magyar történelem több mint ezer évét, a magyar, a cigány, az erdélyi mellett török, német és orosz táncokat is előadva.
Szintén a magyar kultúra napjának megünnepléséhez kapcsolódik a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtárban január 24-én A roma kultúra napjai című rendezvénysorozat keretében meghirdetett zenés irodalmi est, amelynek keretében Bari Károly, Horváth Gyula, József Attila, Lakatos Menyhért, Rácz Lajos, Szécsi Magda, Szolnoki Csanya Zsolt verseiből hangzik el válogatás, valamint egy roma musicalből is elhangzanak részletek a Romano Teatro művészeinek előadásában.
A magyar kultúra napját 1989-tól ünnepelik annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát Szatmárcsekén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 17. 07:45, vasárnap | Helyi

„Magyar kezében cseng a kard”

Fegyverrel a szabadságért: több mint kétszáz kard és szablya látható a Kámoni Arborétumban

2024. Február 25. 15:42, vasárnap | Helyi

Férfi kosárlabda Eb-selejtező

- Okorn: minden esélyünket ki fogjuk használni a győzelemre

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő