Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2015. November 20. 07:36, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A terrorizmus miatt hozzá kell szoknunk a megerősített rendőri jelenléthez

A terrorizmus miatt hozzá kell szoknunk a megerősített rendőri jelenléthez

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója szerint hozzá kell szokniuk az embereknek Magyarországon a megerősített rendőri jelenléthez, amely \"hosszabb ideig\" fennmaradhat.

Hajdu János, akit az ATV kereskedelmi csatorna műsorában kérdeztek csütörtök este, elmondta: azt gondolja, hogy "hozzá kell szoknunk" ahhoz a megerősített rendőri jelenléthez, amelyet az állampolgárok is láthatnak Budapest főbb csomópontjain (a többi között bevásárlóközpontoknál, busz- és vasúti pályaudvaroknál).

Hozzátette ugyanakkor: hogy ez állandósul-e, a belügyminiszter terrorfenyegetettségi fokozattal kapcsolatos döntésétől függ, de "tart tőle", hogy a megerősített rendőri szolgálatnak "hosszabb ideig" fenn kell maradnia.

Arra kérdésre, hogy a magyar muszlim közösségben lehet-e foganatja az Iszlám Állam terrorszervezet propagandájának, Hajdu János válaszában kijelentette: "eléggé szerencsés" Magyarország. A magyar muszlim közösség esetében "higgadt, nyugodt közösségről" van szó, nem látnak semmi olyat, ami radikalizációhoz vezetne, nem hallanak radikális hangokat jelenleg - közölte a TEK főigazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 09:33, szerda | Belföld

Zajlik az aratás, figyeljünk az utakon

Országszerte zajlik az aratás, emiatt nagyobb számban vesznek részt a forgalomban mezőgazdasági munkagépek, ami fokozott figyelmet követel minden járművezetőtől - hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

2024. Június 26. 07:43, szerda | Belföld

Orbán Viktor: Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejlesztjük a Liszt Ferenc Repülőteret

Párizsban megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és Nicolas Notebaert, a Vinci Concessions vezérigazgatója - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden.

2024. Június 26. 07:43, szerda | Belföld

Mándoki Soulmates koncert -Budapest

Örömmel jelentjük be, hogy Szent István ünnepe alkalmából Budapest szívében, a Bazilika előtti téren idén, augusztus 18-án 19:00 órától újra életre kel a többszörös platina- és aranylemezes Mandoki Soulmates muzsika.

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a paksi bővítés teljes és általános mentességet kapott a szankciós intézkedések alól

Sikerült megvédeni a magyar nemzeti érdekeket az Európai Unió újabb orosz szankciós csomagjával szemben is, a paksi bővítés teljes körű és általános mentességet kapott a büntetőintézkedések alól, így a beruházás felgyorsítható