Városlista
2024. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2024. Augusztus 30. 07:46, péntek | Sport
Forrás: MTI

Kikapott és kiesett a Paks

Kikapott és kiesett a Paks

Az idegenbeli döntetlent követően a Paks 3-0-ás vereséget szenvedett a cseh Mlada Boleslavtól a csütörtöki visszavágón, így 5-2-es összesítéssel búcsúzott a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában.

A vendégek a második félidő elején két gólt szerezve döntötték el a párharcot, majd a hajrában állították be a végeredményt, így ők jutottak a harmadik számú európai kupasorozat 36 csapatos főtáblájára.

A magyar kupagyőztes Paks története során először juthatott volna főtáblára nemzetközi porondon.

Konferencia-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó:

Paksi FC-Mlada Boleslav (cseh) 0-3 (0-0)
----------------------------------------
Paks, v.: Lawrence Visser (belga)
Továbbjutott: a Mlada Boleslav 5-2-es összesítéssel.
gólszerzők: Jawo (48.), Kralik (55.), Pulkrab (92.)
sárga lap: Ötvös (54.), illetve Trmal (81.), Pulkrab (85.), Suchy (88.)

Paksi FC:
---------
Simon - Ötvös, Kinyik, Vas - Osváth, Vécsei (Balogh, 68.), Papp, Mezei (Böde, 57.), Szabó J. (Szabó B., 76.) - Haraszti (Silye, 57.) - Tóth

Mlada Boleslav:
---------------
Trmal - Kostka, Kral, Kralik, Fulnek (Kadlec, 78.) - Sakala (Donat, 90.), Suchy - Jawo (Langhamer, 64.), Vydra, Kusej (Pulkrab, 78.) - Ladra (Matejovsky, 90.)

Bátran kezdett a Paks, ezt jelezte, hogy először a csehek kapusának kellett védenie Vécsei lövésénél. A jó iramú találkozón mindkét védelem jól zárt, így a lendületes támadások ellenére nagy helyzetek nem alakultak ki. Csak egy-egy beadás és távoli lövés okozott izgalmat, Simonnak az első húsz percben kétszer kellett hárítania, Jawo fejesénél bravúrra is szüksége volt. A játék képe kiegyenlített volt, de valamelyest a magyar kupagyőztes volt veszélyesebb, de a befejezések pontatlanok voltak, így rendre elkerülték a cseh kaput.

A térfélcserét követően a Mlada Boleslav az első támadásából vezetést szerzett, majd néhány perc múlva megduplázta előnyét. Innentől kényszerhelyzetbe került a Paks, amely kétgólos hátrányban kitámadott, ezt kihasználva viszont sokkal veszélyesebb kontrákat vezetett az ellenfél, s elsősorban Simon bravúrjainak köszönhetően nem nőtt a különbség. Három félidőn át egyenlő erők csatáját hozta a párharc, a negyedikben viszont a Mlada Boleslav a Paks fölé nőtt, a hosszabbításban pedig a harmadik góllal a kegyelemdöfést is megadta a zöld-fehéreknek.

Címkék: labdarúgás, paks, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 14. 08:43, szombat | Sport

Sallai Roland a Galatasarayban folytatja pályafutását

Sallai Roland a török élvonalbeli Galatasaray labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását.

2024. Szeptember 13. 20:21, péntek | Sport

Kronome Ákos: Összességében elégedettek lehetünk, megnyertük a kategóriánkat!

Hét ralipáros vágott neki a P12-es kategóriába a II. WHB Győr Ralinak. A Kronome - Pásztor rallyduó az ORC P12-es kategória első helyén ért célba.

2024. Szeptember 11. 13:51, szerda | Sport

Összetett EB bronzot ért Benyó Máténak a portugáliai második helyezés

A szezonzáró portugál EB futamon a második helyet szerezte meg Benyó Máté. Ez harmadik helyet ért a 2024-es bajnokság RX1 kategóriában. AZ RX3-ban EB újoncként Kovács Sámuel a hatodik helyen zárt az év végi értékelésben.

2024. Szeptember 11. 07:54, szerda | Sport

Magyar-bosnyák - Gól nélküli döntetlen a Puskás Arénában

A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával a Puskás Arénában kedden, a Nemzetek Ligája A divíziójának második fordulós mérkőzésén.