Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Október 28. 21:55, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Kosztolányi Gyula nyerte a dabasi időközi képviselőválasztást

Kosztolányi Gyula nyerte a dabasi időközi képviselőválasztást

Kosztolányi Gyula, a Dabas Fejlődéséért Integrálódók Egyesülete (DAFI) és a Fidesz közös jelöltje lett a dabasi 3. számú egyéni választókerület új képviselője a vasárnapi időközi választás eredményeként - közölte a település jegyzője az MTI-vel.

Garajszki Gábor tájékoztatása szerint a kerület volt képviselőjének halála miatt tartott voksoláson 517 választópolgár jelent meg (32,2 százalékos részvétel), az első helyen végzett Kosztolányi Gyula 246 szavazatot kapott.
A további négy jelölt közül Vizer Tamás (független) 166, Králl Zoltán (független) 59, Bartháné Harsányi Nóra (Dabasi Lokálpatrióta Egyesület) 31, Gyimesi András (Jobbik) 11 voksot szerzett - tette hozzá a jegyző.
A több mint 16 ezer 500 lakosú Dabas képviselő-testületében jelenleg a polgármesterrel együtt tizenegyen dolgoznak, közülük nyolcan DAFI – Fidesz színekben. Egy jobbikos, egy MSZP-s és egy KDNP – Nemzeti Fórum által delegált képviselő listás mandátumot szerzett a 2010-es választáson.

Címkék: szavazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket