Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2024. Június 26. 07:25, szerda | Sport
Forrás: MTI

Legyőzték a hollandokat, ezzel csoportelsők az osztrákok

Legyőzték a hollandokat, ezzel csoportelsők az osztrákok

Az osztrák válogatott 3-2-re legyőzte a holland csapatot kedden a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Berlinben, ezzel az első helyen zárt a kvartettben.

A hollandok harmadikként jutottak a nyolcaddöntőbe.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, D csoport:

Ausztria-Hollandia 3-2 (1-0)
-----------------------------
Berlin, v.: Kruzliak (szlovák)
gólszerzők: Malen (6., öngól), Schmid (59.), Sabitzer (80.), illetve Gakpo (47.), Depay (75.)
sárga lap: Posch (32.), Wimmer (34.), Querfeld (94.)

Ausztria:
---------
Pentz - Posch, Wöber, Lienhart (Querfeld, 62.), Prass - Seiwald, Grillitsch (Laimer, 62.) - Wimmer (Baumgartner, 62.), Sabitzer, Schmid (Weimann, 92.) - Arnautovic (Gregoritsch, 78.)

Hollandia:
----------
Verbruggen - Geertruida, de Vrij, van Dijk, Aké (van de Ven, 65.) - Reijnders (Wijnaldum, 65.), Schouten, Veerman (Simons, 35.) - Malen (Weghorts, 72.), Depay, Gakpo

I. félidő:
----------
6. perc: Arnautovic passzolt a bal szélen felfutó Prasshoz, akinek centerezését Malen 11 méterről, becsúszva, nagy erővel a saját kapujának rövid sarkába lőtte (1-0).

II. félidő:
-----------
47. perc: a hollandok a saját térfelük közepén labdát szereztek, Xavi Simons végigrobogott az osztrák tizenhatosig, a beinduló Gakpóhoz passzolt, aki balról, 11 méterről egy csel után a hosszú felső sarkba tekert (1-1).
59. perc: gyors bal oldali akció után Grillitsch adott középre szinte az alapvonalról, Schmid nagyerejű, hétméteres fejese de Vrij lábáról pattant a kapuba (2-1).
75. perc: egy beadást Weghorst fejelt le a tizenhatoson belül, két védő szorításában Depay bravúros mozdulattal tette maga elé labdát, majd kapásból a bal felső sarokba lőtt (2-2).
80. perc: Baumgartner indította az üres területre a beragadó van Dijk miatt szabályosan bemozgó Sabitzert, aki az öt és feles oldalára kisodródva, éles szögből a rövid felsőbe bombázott (3-2).

Az osztrákok letámadása és intenzív kezdése hamar gólt eredményezett, és a folytatásban is voltak lehetőségei Sabitzeréknek. A hollandok próbálták felvenni a ritmust és kidolgoztak kisebb helyzeteket, de az első félidőben végig a rivális futballozott fölényben.

A fordulás után a csapatok közönségszórakoztató, nyílt sisakos küzdelmet vívtak egymással, amelyben mindkét együttes előtt számos gólszerzési lehetőség adódott, az adok-kapokból pedig az osztrákok jöttek ki jobban, akik így meglepetésre a csoport élén végeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 07:20, szombat | Sport

Az UEFA játékvezetőinek főnöke szerint nem ért büntetőt Orbán belépője a skótok ellen

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) játékvezetőinek főnöke szerint Facundo Tello helyes döntést hozott a németországi Európa-bajnokságon, amikor nem ítélt büntetőt a skótoknak Willi Orbán belépőjéért.

2024. Június 27. 14:39, csütörtök | Sport

Rossi: nem élveztem ennek az EB-nek egyetlen percét sem

A magyar labdarúgó-válogatott csoportkörös búcsúja után Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan néhány dolgon változtatna az Európa-bajnoki felkészülésen, de ezeket csupán apróságnak nevezte.

2024. Június 27. 07:37, csütörtök | Sport

Emberelőnyben harcolták ki a továbbjutást a törökök

A török válogatott 2-1-re legyőzte a 20. perctől emberhátrányban játszó cseh csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Hamburgban.

2024. Június 27. 07:34, csütörtök | Sport

Georgiai győzelem és meglepetés-továbbjutás

Az újonc georgiai válogatott meglepetésre nyolcaddöntőbe jutott a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az F csoport utolsó, harmadik fordulójában 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső portugál csapatot szerdán Gelsenkirchenben.